nieuws

Forse reorganisatie bij Klaverblad: kwart personeel verliest baan

Branche 17353

Een op de vier werknemers van Klaverblad Verzekeringen verliest volgend jaar of het jaar daarop zijn baan. Dat  heeft het personeel vrijdag te te horen gekregen toen de directie een reorganisatie bekend maakte. Volgens de verzekeraar uit Zoetermeer is het noodzakelijk om het voortbestaan als zelfstandige verzekeraar te waarborgen.

Forse reorganisatie bij Klaverblad: kwart personeel verliest baan

Klaverblad Verzekeringen heeft vrijdag de medewerkers geïnformeerd over de strategie voor de komende jaren. Peter Paul Barth, algemeen directeur: “We willen een toekomstbestendige verzekeraar zijn met focus op klanten en een gezonde groei”. De verzekeraar stelt aan te willen sluiten bij de toenemende verwachtingen van klanten: sneller, eenvoudiger en foutloos. Daarnaast moeten de kosten omlaag om concurrerend te blijven.

Automatisch afgehandeld

De verzekeraar uit Zoetermeer gaat de organisatie en processen anders inrichten. Aanvragen en claims zullen waar mogelijk automatisch worden afgehandeld. Met nieuwe systemen moeten er al  vanaf volgend jaar flinke stappen gezet kunnen worden om dit te realiseren.

‘Geen fijne boodschap’

De reorganisatie heeft belangrijke gevolgen voor het aantal medewerkers bij Klaverblad. De directie verwacht dat in 2019 en 2020 ongeveer 25% van de 400  arbeidsplaatsen zal komen te vervallen. Voor deze medewerkers wordt een sociaal plan opgesteld. Barth: “Het is geen fijne boodschap om te brengen. Veel medewerkers werken al heel lang bij Klaverblad en gaan nu een onzekere tijd tegemoet. Het is echter noodzakelijk voor Klaverblad om ook in de toekomst te kunnen voortbestaan als zelfstandige verzekeraar”.

Van rode naar zwarte cijfers

Medio 2018 maakt Klaverblad bekend weer zwarte cijfers te schrijven. De verzekeraar boekte over 2017 een winst van € 5,3 mln. Het jaar ervoor was dat nog een verlies van € 57,7 mln. Vooral het schadebedrijf liet een stevig herstel zien.

Reageer op dit artikel