nieuws

Drie Nederlanders op lijst meest invloedrijke vrouwen in de financiële sector

Branche 2169

De lijst met meest invloedrijke vrouwen in de financiële sector wereldwijd wordt gedomineerd door de Britten. Op de lijst van nieuwssite Financial News staan 53 Britse vrouwen. Van de 100 vrouwen is 80 procent werkzaam in Londen. Nederland heeft drie afgevaardigden: Else Bos (DNB), Leonique van Houwelingen (BNY Mellon) en Hanneke Smits (Newton Investment). De lijst kent geen rangorde.

Drie Nederlanders op lijst meest invloedrijke vrouwen in de financiële sector

Bos is sinds deze zomer toegetreden tot de directie van DNB als eindverantwoordelijke voor toezicht. Daarvoor was ze CEO van pensioenuitvoerder PGGM. Smits is CEO bij Newton Investment Management uit Groot-Brittannië, dat ruim 50 miljard aan belegd vermogen beheert. Van Houwelingen is verantwoordelijk voor alle Europese activiteiten van Bank of New York Mellon.

Na Groot-Brittannië levert Frankrijk de meeste invloedrijke vrouwen op de lijst (13). Opmerkelijk is dat de top 100 slechts 7 Amerikaanse vrouwen telt. Duitsland heeft 4 internationale topvrouwen in de financiële sector gevolgd door Nederland met 3. Uit Australië, België, Canada en Italië zijn elk 2 topvrouwen afkomstig.

Top 75 in Nederland

In maart presenteert am: de lijst met meest invloedrijke vrouwen in de Nederlandse verzekeringsbranche. In 2018 werd de lijst voor het tweede achtereenvolgende jaar aangevoerd door Achmea-bestuurder Bianca Tetteroo.

Reageer op dit artikel