nieuws

ASR sorteert met nieuwe structuur voor op ‘mogelijke overnames’

Branche 5077

ASR wijzigt per 1 februari 2019 de bestuursstructuur. Vanaf die datum bestaat de raad van bestuur (rvb)  uit drie leden:  CEO Jos Baeten,  CFO Chris Figee en een nieuw te benoemen derde lid. COO’s Karin Bergstein en Michel Verwoest gaan ASR verlaten. 

ASR sorteert met nieuwe structuur voor op ‘mogelijke overnames’

Naast de kleinere rvb wordt een Business Executive Committee (BEC) in het leven geroepen. Dat bestaat uit de leden van de rvb, de Chief Risk Officer (CRO) en senior managers die een aantal aandachtsgebieden vertegenwoordigen. Het BEC bestaat uit de leden van de rvb, de senior managers die een aantal aandachtsgebieden vertegenwoordigen en de CRO.

Aandachtsgebieden

De CRO rapporteert daarnaast aan de CEO en heeft een escalatiemogelijkheid richting de raad van commissarissen. De volgende aandachtsgebieden zijn in het BEC vertegenwoordigd: Service Books (Individueel Leven & Uitvaart), AOV & Zorg, Schade, Hypotheken, Pensioenen, Vermogensbeheer en Innovatie & Digitaal.

Slagvaardig optreden

Met de inrichting van het BEC bereikt ASR naar eigen zeggen een directere betrokkenheid van de senior managers van de productlijnen bij de verdere versterking van de innovatiekracht van ASR. “Bovendien kan ASR zo slagvaardig optreden bij mogelijke toekomstige overnames“, aldus de verzekeraar.

Reageer op dit artikel