nieuws

Verzekeringskaart in opmars door komst distributierichtlijn

Branche 918

De introductie van de Insurance Distribution Directive heeft flink veel nieuwe verzekeringskaarten opgeleverd. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars.  Sinds de introductie in 2016 zijn de kaarten met de belangrijkste productinformatie online zo’n 1,2 miljoen keer bekeken.  

Verzekeringskaart in opmars door komst distributierichtlijn

Schadeverzekeraars moeten vanaf 1 oktober dit jaar ‘informatiedocumenten over het verzekeringsproduct’ verschaffen aan hun klanten. Dat staat in de Europese distributierichtlijn Insurance Distribution Directive (IDD) per die datum van kracht werd. Het zorgt er volgens beleidsadviseur Patricia Swienink van het Verbond voor dat de verzekeringskaarten enorm in de lift zitten. “De afgelopen maanden hebben verzekeraars heel veel nieuwe kaarten gemaakt. Zo stonden er eind juli ruim 2.500 kaarten online, terwijl dat er deze week ‘ineens’ 3.505 zijn.” Omgerekend naar bezoekersaantallen betekent het dat 219 verzekeraars, volmachten en financieel dienstverleners gemiddeld bijna 2.000 bezoekers per dag op hun site mogen verwelkomen. “Met een enorme uitschieter richting de 10.000 rond 1 oktober”, aldus Swienink.

Beter vergelijkbaar

Een verzekeringskaart geeft de consument aan de hand van icoontjes en korte teksten een makkelijk overzicht van de belangrijkste kenmerken van een verzekering. Het Verbond introduceerde de kaarten om de informatie over verzekeringen begrijpelijker en beter vergelijkbaar te maken. In totaal zijn er nu voor zo’n zeventig verschillende verzekeringen kaarten gemaakt, ook voor zakelijke producten. Uit een webanalyse blijkt dat de kaarten sinds hun introductie in 2016 op zo’n 1,2 miljoen unieke pageviews zijn getrakteerd.

Reageer op dit artikel