nieuws

Veldsink Groep neemt Cascade over

Branche 4370

De Veldsink Groep neemt per 1 januari 2019 verzekeringsgroep Cascade uit Assen over. Momenteel worden de laatste details van de deal uitgewerkt. De medewerkers  en aangesloten kantoren van Cascade en de Veldsink Groep zijn inmiddels geïnformeerd over de overname. 

Veldsink Groep neemt Cascade over

Cascade Verzekeringsgroep met vestigingen in Assen en Hoogeveen, bestaat behalve de gelijknamige serviceprovider uit advieskantoor De Witte Assurantiën (Hoogeveen). In een nieuwsbrief richting de aangesloten kantoren rept Cascade van een fusieproces, al komt het feitelijk neer op een overname gelet op het verschil in schaal. Cascade Verzekeringsgroep is een regionale serviceorganisatie met 70 werknemers die haar diensten aanbiedt aan 77 intermediairs, waarbij het voor 13 verzekeraars optreedt als gevolmachtigde. Het is de voortzetting van volmachtbedrijf Drenthe Overijssel Assuradeuren (DOA).

Reeks overnames

De Veldsink Groep, hoofdkantoor in het Brabantse Nuenen,  is na een reeks overnames in de afgelopen jaren een aantal maatjes groter.  Met meer dan 3.000 extranetgebruikers, 850 aangesloten intermediairs en ruim 200 medewerkers, is VCN een van de grootste serviceproviders in Nederland. Daarnaast behoren onder meer VCN United Capital, De Financiële Makelaar, de Veldsink Adviesgroep en NBG  tot de groep. Deze bedrijven tellen samen 800 medewerkers en zijn volgens de nieuwsbrief van Cascade goed voor een omzet van € 75 mln. In de top 100 van grootste intermediairbedrijven van Nederland stond de Veldsink Groep in 2017 nog op plek 8 met een omzet van € 47,3 mln.

‘Footprint uitbreiden’

In een korte reactie stelt Veldsink Groep met de overname haar footprint te willen uitbreiden. VCN werkt landelijk en Cascade is hoofdzakelijk actief in het Noorden en Oosten van het land. Beide bedrijven delen hun oorsprong als familiebedrijf.  Cascade zal zelfstandig blijven opereren en waarschijnlijk verder gaan onder de naam VCN-Cascade. Het advieskantoor De Witte zal verder gaan als onderdeel van Veldsink Adviesgroep.

Reageer op dit artikel