nieuws

‘Swiss Re in gesprek over overname Vivat’

Branche 3107

De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re wordt gelinkt aan een mogelijke overname van de Vivat, dat nu nog onderdeel is van het Chinese Anbang. De Zwitsers zouden daarover in gesprek zijn met autoriteiten in China, zo melden bronnen volgens persbureaus ANP en Bloomberg.

‘Swiss Re in gesprek over overname Vivat’

Swiss Re zou een van de partijen zijn die door Peking is benaderd om geld te steken in het geplaagde Anbang. Het Chinese concern raakte, mede door de eigen koopdrift, in financieel zwaar weer. Ook zou over een mogelijke overname van de Belgische verzekeraar Fidea en ander Europese bezittingen worden gesproken. De Zwitsers zouden volgens de bronnen nog geen knopen hebben doorgehakt.

Aegon, ASR en Allianz

Anderhalve week geleden bevestigde Vivat dat het te koop staat. Geruchten daarover deden al langer de ronde. Aegon, ASR en Allianz worden genoemd als potentiële kopers van de Nederlandse Anbang-dochter. Daar komt nu Swiss Re bij.

Anbang staat al ruim een halfjaar onder curatele van de Chinese overheid wegens verhalen over financieel wanbeleid van topman Wu Xiaohui. Die werd veroordeeld tot een lange gevangenisstraf.

Volgens ANP zou het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek Holdings ook al gesprekken hebben gevoerd met de Chinese autoriteiten over een belang in Anbang. Temasek heeft al belangen in verschillende grote Chinese banken en verzekeraars.

Reageer op dit artikel