nieuws

Nibud vindt in Arjan Vliegenthart nieuwe directeur

Branche 427

Vanaf 1 november wordt Arjan Vliegenthart directeur van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Vliegenthart was in Amsterdam vier jaar lang wethouder van Sociale Zaken. Daarnaast was hij voorzitter van de commissie Werk en Inkomen bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Vliegenthart volgt Gerjoke Wilmink op die 18 jaar lang de leiding had bij het Nibud.

Nibud vindt in Arjan Vliegenthart nieuwe directeur

De oud-wethouder maakte in Amsterdam financiële voorlichting en de aanpak van schulden tot speerpunten van zijn beleid. “De ervaring die Arjan Vliegenhart heeft opgedaan als wethouder in Amsterdam is zeer waardevol voor het Nibud”, zegt voorzitter van de Raad van Toezicht Elly Blanksma. “Wij denken dat Arjan Vliegenthart over de juiste kwaliteiten beschikt om de diverse werelden van consument, wetenschap, politiek en bedrijfsleven aan elkaar te kunnen verbinden.”

Maatschappelijk belang

Vliegenthart is blij dat hij na een periode van beraad bij het Nibud aan de slag kan. “Mensen grip laten krijgen op hun inkomsten en uitgaven, waarmee ze grip op hun eigen leven kunnen krijgen en houden, is maatschappelijk van groot belang. Het Nibud speelt daarin een belangrijke rol en ik hoop daar vanuit mijn ervaring een bijdrage aan te kunnen leveren”, zegt de toekomstige directeur.

Reageer op dit artikel