nieuws

Ministerie opent internetconsultatie over nieuwe toetstermen

Branche 882

Adviseurs en andere belanghebbenden kunnen tot 8 november hun zegje doen over de nieuwe toetsonderwerpen voor de initiële en PE-examens. Het ministerie van Financiën heeft daarvoor een internetconsultatie geopend.

Ministerie opent internetconsultatie over nieuwe toetstermen

De markt kon in de zomer nieuwe ontwikkelingen aandragen bij het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). Dat selecteerde er daarvan 127. Als de minister zich achter die selectie schaart, zullen deze onderwerpen vanaf 1 april verwerkt zijn in toetsvragen in zowel de initiële als PE-examens.

Jaarlijkse update

Deze toetstermen krijgen jaarlijks een update. Het PE-jaar loopt van 1 april tot 31 maart. De nieuwe ontwikkelingen voor komend examenseizoen hebben betrekking op regelgeving die op 1 januari 2019 in werking is. Nieuwe thema’s voor komend toetsjaar zijn onder andere telecomkredieten, privacywet AVG, studieleningen en hypotheken en het asbestverwijderingsbesluit.

Intermediairs, verzekeraars, opleiders en andere belanghebbenden kunnen tot 8 november hun reactie insturen op het adviesdocument ‘Wft-PE Ontwikkelingen 2019’. Op basis daarvan stelt de minister van Financiën de definitieve toets- en eindtermen vast.

Reageer op dit artikel