nieuws

CDFD stuurt advies over nieuwe examenonderwerpen naar minister

Branche 1659

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft zijn advies met de examenonderwerpen voor 2019 naar het ministerie gestuurd. Nieuwe ontwikkelingen waarvan adviseurs op de hoogte moeten zijn lopen uiteen van de status van telecomkredieten tot AVG-wetgeving en van de invloed van studieleningen op de hypotheek tot effecten van het asbestverwijderingsbesluit.

CDFD stuurt advies over nieuwe examenonderwerpen naar minister

In totaal selecteerde het CDFD 127 nieuwe Wft-ontwikkelingen voor de initiële en PE-examens van volgend jaar. Vanaf 1 april 2019 worden ze verwerkt in de examenvragen. De markt kon afgelopen maanden toetsthema’s aandragen. Ze hebben betrekking op wet- en regelgeving die in ieder geval op 1 januari 2019 van kracht is.

E-bikes en pensioen in eigen beheer

Een kleine greep uit de nieuwe ontwikkelingen: de gevolgen van de Wet verbetering functioneren VVE’s voor huizenkopers, consequenties van het afkopen van pensioen in eigen beheer voor dga’s, de aansprakelijkheidsrisico’s van elektrische fietsen en speedpedelecs, en de risico’s die kunnen worden verzekerd op een cyberverzekering.

De nieuwe examenonderwerpen moeten nog vastgesteld worden door minister Wopke Hoekstra van Financiën. Dat gebeurt voor het eind van dit jaar. Het CDFD publiceert dan de definitieve lijst. Nu staat op de website al wel het complete overzicht met de voorgestelde nieuwe onderwerpen.

Reageer op dit artikel