nieuws

Bert Sonneveld nieuwe voorzitter Federatie van Assurantieclubs

Branche 782

Gérard Teurlings treedt terug als voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs. De overkoepelende organisatie van assurantieclubs bestaat 70 jaar. Tijdens de jubileumviering in Arnhem gaf Teurlings het voorzitterschap van de federatie door aan Bert Sonneveld, die de functie gaat bekleden naast zijn werk als manager Marketing en Acceptatie bij de Vereende. Teurlings blijft wel tot 2020 aan als bestuurslid om te zorgen voor een goede overdracht.

Bert Sonneveld nieuwe voorzitter Federatie van Assurantieclubs

Sonneveld ziet veel toekomst in het beroep, de kennis, ervaring en aanzien van het vak, maar hij heeft ook kritiek. “In de afgelopen jaren is de overheid zich gaan bemoeien met die kennis en vaardigheden. En heeft ons verplichtingen opgelegd. Daardoor is het vak er niet op vooruit gegaan. Mijn doel is om de trots terug te brengen”, zei de nieuwe voorzitter bij zijn aantreden.

“De assurantieclubs hebben een gouden formule in handen van kennis delen én netwerken. Iedere club heeft daarbij de eigen nuances aangebracht. En dat is mooi. Maar gezamenlijk vinden we dat de vakbekwaamheid verder gaat dan een diploma en eens in de zoveel tijd een herhalingstoets. Actuele ontwikkelingen met elkaar delen en bespreken en marktontwikkelingen met elkaar duiden, draagt zoveel meer bij hoe wij klanten kunnen helpen”, aldus Sonneveld.

Bestuurslaag geschrapt

In de organisatie zijn elf verschillende assurantieclubs uit heel Nederland aangesloten. Volgens de federatie is Sonneveld de eerste onafhankelijke voorzitter van het bestuur. De koepelorganisatie heeft naar eigen zeggen een bestuurslaag geschrapt om slagvaardiger te kunnen handelen. Naast Sonneveld en Teurlings zijn ook Erik van den Berg, Edward van Gilst, Maurice Smit, Patrick Janssen, Ralph Cadier, Roderik Rietsema en Wim Maas in het bestuur van de federatie vertegenwoordigd.

Reageer op dit artikel