nieuws

‘Anbangs Belgische verzekeraar Fidea wordt ook verkoopklaar gemaakt’

Branche 1375

Deutsche Bank gaat voor Anbang op zoek naar een koper voor de Belgische verzekeraar Fidea. Dat meldt het Belgische zakenblad De Tijd. Volgens de krant bevindt het verkoopproces zich nog in de beginfase. Fidea-CEO Edwin Schellens wil niet reageren op marktspeculaties: “’Voor de rest is het voor ons business as usual en zijn we gezond en wel”, zegt Schellens tegen de krant.

‘Anbangs Belgische verzekeraar Fidea wordt ook verkoopklaar gemaakt’

Fidea is slechts een kleine speler op de Belgische verzekeringsmarkt. Volgens De Tijd heeft Fidea met een premievolume van 300 miljoen euro een marktaandeel van 0,9 procent. Deutsche Bank heeft ervaring met de verkoop van kleine Belgische verzekeringsmaatschappijen. Eerder dit jaar was de zakenbank betrokken bij de verkoop van de Belgische tak van Generali, dat werd opgekocht door de Amerikaanse verzekeringsholding Athora.

De Tijd baseert zich op niet bij naam genoemde bronnen bij de verzekeraar. De krant verwacht dat verzekeraars Baloise en Allianz mogelijk geïnteresseerd zijn in Fidea, omdat zij al langer op zoek zijn naar een Belgische overname. Een andere opties zou Ageas zijn, maar ook een investeringsfonds wordt niet uitgesloten.

Vivat

Maandag bevestigde Vivat in Nederland na een lange periode van stilte dat het inderdaad te koop staat. Of in haar eigen woorden dat ‘Anbang bezig is met een strategische heroriëntatie van haar eigenaarschap.’ Als mogelijke kopers van Vivat worden ASR, Aegon en Allianz genoemd.

Reageer op dit artikel