nieuws

Am:dag 2018: voor professionals met ambitie

Branche 1854

Ambitie! Dat is het thema van de am:dag op 20 november in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De dag staat bol van innovatie, ondernemerschap en topsport. In kleinere expertsessies kunnen de bezoekers de diepte in. De uitgebreide beursvloer leent zich voor ontmoeting en netwerken.

Am:dag 2018: voor professionals met ambitie

Het zal even wennen zijn voor de vaste bezoeker van de am:dag; het evenement verhuist van Utrecht naar Rotterdam. Ook dat heeft met ambitie te maken, de branche vernieuwt en de am:dag mag niet achterblijven. De bezoeker kende het congres op z’n duimpje, maar krijgt nu weer een verrassend, interactief en compleet concept voorgezet.

Flexibele programmering

Waar voorheen de beursvloer en de parallelsessies gescheiden werelden waren, komt in de Van Nelle Fabriek alles samen op een zinderende beurs. Er is een sterk plenair programma met topsprekers en debat. Er zijn korte, krachtige inloopsessies op de beursvloer en langere sessies in expertzalen. Bovendien wordt de programmering flexibeler, waardoor bezoekers hun eigen middag meer kunnen sturen.

De dag staat onder leiding van Tom van ’t Hek, ervaren dagvoorzitter. Als radiopresentator en voormalig topsporter beschikt hij over brede maatschappelijke kennis en weet hij: als je iets wilt bereiken, dan kost dat energie. Jan van Setten trapt vervolgens het plenaire programma af. Hij is veelgevraagd spreker en expert in gedragsverandering. Niemand zit na zijn presentatie zonder een nieuw inzicht of idee, en concrete actie. Kim Spinder (innovator en piraat) neemt daarna het publiek mee door de innovatiewasstraat. Plannen van aanpak zijn leuk, maar hoe ga je écht aan het werk?

am:talks

’s Middags kan de bezoeker een gevarieerd programma samenstellen. Er zijn expertsessies, kleinere inloopsessies en am:talks. De bekende zwemmer Maarten van der Weijden zal het publiek inspireren met zijn verhaal over tegenslag en motivatie. Deze talk wordt mede mogelijk gemaakt door BNP Paribas Cardif; Van der Weijden zal na afloop van de talk in hun stand op de beursvloer te vinden zijn.Daarna is er een gesprek over ondernemerschap. Remy Gieling, hoofdredacteur van ondernemersplatform Sprout, leidt dat in. Daarna praat hij met Ingrid de Graaf (RvB Aegon) en Ron van Oijen (RvB Vivat): hoe ondernemend kunnen grote verzekeraars zijn? De talk daarna gaat over technologie. Financieel journalist Frederieke Hegger houdt zich bezig met de economie van de toekomst. Wie is er nog de baas in de wereld van de disruptieve technologie? Zij gaat in gesprek met Jos Heuvelman van de Autoriteit Financiële Markten, hoe verandert de rol van de toezichthouder in dat veld? Tot slot is er een talk over verjonging. Hoe kan de vergrijzing in portefeuilles bestreden worden? Studentondernemer Tom van Dieren (19) legt uit hoe millennials denken en praat daarna met onder meer René Draaisma, regiodirecteur bij de Amersfoortse. Hoe bereiken verzekeraars en intermediairs het beste deze jonge doelgroep?

Björn Kuipers

Björn Kuipers sluit het middagprogramma af. Kuipers is veruit de bekendste scheidsrechter van Nederland. Zowel nationaal als internationaal heeft hij een grote carrière opgebouwd. Naast zijn werkzaamheden als arbiter is hij actief als spreker en ondernemer. In 2016 werd zijn Jumbo-supermarkt tot beste van Nederland gekozen.

Verzekerd zijn van een ticket voor 20 november? Kijk hier.

Reageer op dit artikel