nieuws

AFM trekt vergunningen van twee advieskantoren in

Branche 2297

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de vergunning ingetrokken van EMKM Financieel Advies. De tussenpersoon uit Barendrecht verzuimde al jaren de toezichtkosten te voldoen. Adviseur Def M uit Leiden raakt deelvergunningen kwijt omdat hij niet beschikt over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

AFM trekt vergunningen van twee advieskantoren in

De maatregel tegen Def M is een halfjaar geleden opgelegd en afgelopen week gepubliceerd op de website van de AFM. De toezichthouder constateerde in november 2017 dat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) van het kantoor uit Leiden het jaar daarvoor was geroyeerd in verband met wanbetaling. Omdat Def M geen nieuwe BAV sloot, trekt de AFM de deelvergunningen in voor adviseren en bemiddelen in schadeverzekeringen particulier, schadeverzekeringen zakelijk, inkomensverzekeringen, vermogen en zorgverzekeringen. De intermediair mag alleen nog bemiddelen en adviseren in spaarrekeningen, betaalrekeningen en elektronisch geld.

Toezichtkosten

Van EMKM Financieel Advies uit Barendrecht is de hele AFM-vergunning ingetrokken. Dat gebeurde een jaar geleden; het besluit werd vorige week gepubliceerd. EMKM betaalde al sinds 2012 niet meer (alle) kosten voor het toezicht. “Bij haar belangenafweging kent de AFM grote betekenis toe aan het feit dat EMKM als financiële dienstverlener adviseert met betrekking tot hun financiële huishouding, terwijl EMKM zelf langdurig verzaakt om haar betalingsverplichtingen jegens de AFM na te komen”, aldus de maatregel.

Reageer op dit artikel