nieuws

Pieter Loyson president-commissaris bij Monuta

Branche 573

Oud-directeur van de Onderlinge ’s Gravenhage en levensverzekeraar De Hoop, Pieter Loyson (63), wordt voorzitter van de raad van commissarissen bij uitvaartverzekeraar Monuta. Hij volgt Franswillem Briët op.

Pieter Loyson president-commissaris bij Monuta

Vorig jaar nam Pieter Loyson na 21 jaar afscheid van herverzekeraar van medische risico’s in de levensverzekeringsmarkt De Hoop. Hij was daar algemeen directeur. Die functie vervulde hij ook 20 jaar bij de Onderlinge ’s Gravenhage. Daar vertrok hij een paar maanden eerder. Loyson is ook een tijdje vicevoorzitter geweest van het Verbond van Verzekeraars. Momenteel is hij tevens voorzitter van de RvC van InsingerGilissen Bankiers.

Briët

Zijn benoeming in de raad van commissarissen van Monuta gaat 24 september in. Op die dag neemt de huidige president-commissaris en oud-Goudse-bestuurder Franswillem Briët afscheid. Hij is acht jaar commissaris geweest, de laatste twee jaar had hij bovendien de voorzittershamer.

Reageer op dit artikel