nieuws

Neal opvolger Beale bij Lloyd’s of London

Branche 404

John Neal is benoemd tot CEO van Lloyd’s na een vergadering van de Council of Lloyd’s. Neal is nu nog in dienst als CEO bij de Australische verzekeringsgroep QBE en start op 15 oktober bij Lloyd’s.

Neal opvolger Beale bij Lloyd’s of London

Neal (foto) is bij de grootste mondiale verzekeringsmarkt de opvolger van Inga Beale die begin juli haar afscheid bekend maakte. Toen werd nog gesproken over een vertrek in 2019. De precieze reden werd niet vermeld al lijkt ook Lloyd’s niet te ontkomen aan de negatieve gevolgen van een Brexit die in 2019 in moet gaan.

Altijd verbonden met Lloyd’s

De carrière van de nieuwe CEO Neal is altijd verbonden geweest aan de Lloyd’s markt, eerst als underwriter en later als CEO van het Ensign Managing Agency. Ook zijn huidige werkgever, de Australische (her)verzekeraar QBE -met 14.000 werknemers aanwezig in 37 landen-, is zeer actief op de Londense verzekeringsmarkt.

Keuze voor Brussel

Als CEO van Lloyd’s is Neals eerste prioriteit de lancering van Lloyd’s dochteronderneming in Brussel. Hierdoor moet Loyd’s haar klanten in de Europese Economische Ruimte ook na Brexit kunnen blijven bedienen. Neal heeft ervaring met deze stap. Ook QBE koos eerder al voor Brussel als nieuw uitvalsbasis voor haar activiteiten binnen de EU.

Veel uitdagingen

Neal: “De verzekeringssector staat voor veel uitdagingen, gedurende 330 jaar heeft de Lloyd’s markt blijk gegeven van haar vermogen om te innoveren en aan te passen, en ik kijk er naar uit mijn steentje bij te dragen om ervoor te zorgen dat deze unieke marktplaats de voorhoede blijft van wereldwijde zakelijke bedrijfs- en specialiteitsverzekeringen en herverzekeringen.”

De benoeming wacht nog op goedkeuring van de Britse financiële toezichthouders.

Reageer op dit artikel