nieuws

Welten verlaat na lastig jaar de kantoren in Vessem en Nijmegen

Branche 2708

Opleider en detacheerder Welten heeft een lastig jaar achter de rug. Dat blijkt uit een interview dat het Eindhovens Dagblad had met directeur Chris Baelemans. Na de noodzakelijke reorganisatie mikt Welten op breder opgeleide medewerkers die werken vanuit één nieuwe locatie, dichter bij de klanten in de Randstad. Het nieuwe onderkomen blijft waarschijnlijk wel in Brabant. Welten zoekt een locatie in de regio Eindhoven of Den Bosch.

Welten verlaat na lastig jaar de kantoren in Vessem en Nijmegen

Vorig jaar zag Welten zijn omzet dalen van € 53,7 mln naar € 45,7 mln. Het opleidings- en detacheringsbedrijf draaide in 2017 een verlies van € 3,8 mln. Het leidde tot een reorganisatie waarbij 50 medewerkers hun baan verloren waarvan 10 door gedwongen ontslag. Welten moest € 700.000 aan transitievergoedingen uittrekken. Inmiddels telt het bedrijf 584 medewerkers.

Weer in de plus

Tegenover het Eindhovens Dagblad erkent Baelemans, die in januari 2017 oprichter en eigenaar Cees Welten opvolgde, dat Welten een lastig jaar achter de rug heeft. Maar nu kijkt hij graag vooruit. “Het huis is op orde”, aldus Baelemans. Over het eerste halfjaar van 2018 komt het bedrijfsresultaat al weer in de plus uit:€ 1,3 mln.

Wegvallen klassieke adviesrollen

Desalniettemin is Welten nog niet klaar met het vernieuwen van de organisatie. Het bedrijf zit middenin een omscholingsprogramma voor zijn medewerkers. Daarbij mikt Welten op andere, zachtere,competenties die volgens het bedrijf nodig zijn vanwege het wegvallen van de klassieke adviesrollen of administratieve functies bij banken en verzekeraars. “Waar ik sterk in geloof is dat je als financiële professional toegevoegde waarde kunt leveren bij belangrijke financiële beslissingen, zowel van consumenten als bedrijven”, stelt Baelemans. “Zoals financieel advies bij een echtscheiding. En ondersteuning bij de verkoop van een onderneming.”

Nauwelijks bereikbaar

Welten wil dit jaar 300 nieuwe medewerkers volgens de nieuwe filosofie opleiden. Dat gaat dan wel gebeuren vanuit een andere locatie. Baelemans geeft aan dat Welten zowel het Brabantse Vessem als Nijmegen, waar een klantcontactcentrum zit, gaat verlaten. Daarbij speelt een belangrijke rol dat de hoofdlocatie in Vessem nauwelijks met het openbaar vervoer is te bereiken, volgens Baelemans een voorwaarde om de jongere generatie medewerkers te binden. “We willen dichter bij de arbeidsmarkt zitten. En ook dichter bij onze klanten die veel in de Randstad zijn gevestigd.”

Reageer op dit artikel