nieuws

Marsh & McLennan neemt concurrent Jardine Lloyd Thompson over

Branche 1185

De Amerikaanse verzekeringsmakelaar Marsh & McLennan, moederbedrijf van Marsh Nederland, betaalt € 4,8 miljard voor de Britse concurrent Jardine Lloyd Thompson. Dat meldt de Financial Times.

Marsh & McLennan neemt concurrent Jardine Lloyd Thompson over

De overname betekent een enorme stap in de wereldwijde consolidatieslag. Marsh & McLennan is naar omzet gemeten ’s werelds grootste verzekeringsmakelaar. Jardine Lloyd Thompson (JLT), met het hoofdkantoor in Londen, is de nummer 7 op die lijst.

“De overname draait maar om één woord: groei”, zegt ceo Dan Glaser van Marsh in de Financial Times. De deal moet de positie van Marsh & McLennan in Azië en Latijns-Amerika vergroten. Glaser verwacht dat de overname van JLT ook groei oplevert in thuisland VS.

Nederland

Beide bedrijven zijn ook in Nederland actief. Marsh& McLennan is het moederbedrijf van Marsh Nederland, een van de grootste intermediairbedrijven van het land. Het in Rotterdam gevestigde bedrijf draaide in 2016 een omzet van € 100 miljoen. Daarmee stond het op de vierde plaats in de am:top 100. Inmiddels heeft de nummer 2 uit die lijst (Aon) nummer 3 (UMG) overgenomen.

JLT, actief in 135 landen, heeft eveneens een vestiging in de havenstad. De makelaar kan in Nederland vooral bedrijven uit de marine-, bagger- en offshore-industrie tot de klantenkring rekenen.

Reageer op dit artikel