nieuws

Externe toetsing maatschappelijke thema’s moet einde maken aan ‘oneindige’ interne herexamens

Branche 939

Hoffelijk Examens komt met drie onafhankelijke examens om kennis op het gebied van maatschappelijk belangrijke thema’s te toetsen. Het gaat om problematiek rondom klantintegriteit, privacy en informatiebeveiliging. Hoffelijk speelt hiermee in op de toenemende vraag van marktpartijen naar een externe borging van kwaliteit en niveau en het vergroten van de aantoonbaarheid daarvan.

Externe toetsing maatschappelijke thema’s moet einde maken aan ‘oneindige’ interne herexamens

“Veel organisaties leiden intern op. Hierbij ligt de focus op kennisoverdracht en niet zo zeer op het vaststellen van het beheersingsniveau”, zo licht algemeen directeur Wesley van ’t Hof (foto) toe. “Denk aan een interne e-learning Wwft of AVG die afgesloten wordt met een meerkeuzetoets die je oneindig mag herhalen tot je een voldoende hebt gehaald.”

‘Eén uniforme lat’

Hij vervolgt: “Met een extern examen kan er meer zekerheid verkregen worden over het beheersingsniveau. Zo is er één uniforme lat, zijn vragen niet openbaar, kan er niet met collega’s overlegd worden en de identiteit wordt met zekerheid vastgesteld.”

De nieuwe examens zijn met directe ingang te boeken en af te leggen in examencentra door heel het land.

Reageer op dit artikel