nieuws

Communicatiedirecteur ASR verkiesbaar bij Feyenoord

Branche 1645

Boudewijn van Uden, sinds jaar en dag directeur Corporate Communicatie bij ASR, heeft zich verkiesbaar gesteld voor een bestuursfunctie bij Feyenoord. Het gaat om een opengevallen zetel in de Stichting Continuïteit Feyenoord. Leden van supportersorgaan Het Legioen mogen tot en met woensdag hun stem uitbrengen. 

Communicatiedirecteur ASR verkiesbaar bij Feyenoord

De stichting  is naast de Raad van Commissarissen één van de hoogste organen binnen Feyenoord. De stichting beheert onder meer het gouden aandeel, heeft daarmee bijzondere zeggenschap en bewaakt het cultureel erfgoed van de club. Daarnaast bezit de Stichting Continuïteit Feyenoord wettelijke rechten als medeaandeelhouder, zoals het recht om de bestuurders van de voetbalclub te benoemen en de jaarrekening vast te stellen.

Opstelten en Van Well

Van Uden hoopt binnen het bestuur van de stichting het stokje over te mogen nemen van Wouter Rijneveld, mede-eigenaar van een hypotheekadvieskantoor in Schiedam. De leden van supportersorganisatie Het Legioen mogen stemmen over de invulling van deze onbezoldigde functie. Mocht Van Uden worden gekozen door de supporters dan vindt hij binnen de stichting onder meer oud-burgemeester en minister Ivo Opstelten (voorzitter) en Dick van Well (rvc APG, bouwbedrijf Dura Vermeer en netbeheerder Stedin) aan zijn zijde.

Band ASR-Feyenoord

Banden tussen ASR en Feyenoord zijn er al bijna drie decennia. In 1991 werd Stad Rotterdam Verzekeringen sponsor, nadat eerder toenmalig directeur Carlo de Swart eind jaren  80 al voorzitter was geweest van de voetbalclub. Ook  Theo van Duivenbode, toen commercieel directeur bij Stad Rotterdam, maakte in die periode enkele jaren deel uit van het bestuur.

In 2004 werd Stad Rotterdam opgevolgd door het nieuwe moederbedrijf van de Rotterdamse verzekeraar, Fortis. Na in de ineenstorting van de bankverzekeraar nam ASR deze rol in 2009 over. Medio 2013 zwaaide ASR als hoofdsponsor af.

Reageer op dit artikel