nieuws

Amazon gaat verzekeringen verkopen in India

Branche 666

Techgigant Amazon betreedt de Indiase verzekeringsmarkt. Het concern gaat schade-, zorg- en levensverzekeringen verkopen. Daarmee volgt Amazon het voorbeeld van concurrenten Walmart en Alibaba.

Amazon gaat verzekeringen verkopen in India

Amazon gaat de verzekeringen aanbieden via de financieringstak van het bedrijf, Amazon Pay. Dat meldt de Indiase businessnieuwssite Bloomberg Quint. Het concern moet nog wel goedkeuring krijgen van de lokale toezichthouder.

Begin dit jaar werd al duidelijk dat Amazon plannen had zich op de verzekeringsmarkt in India te storten. De e-commercegigant investeerde toen $ 12 miljoen in insurtech Acko, dat op dat moment alleen autoverzekeringen aanbood.

Walmart en Alibaba

Volgens Bloomberg Quint groeit de Indiase verzekeringsmarkt in 2020 naar een omvang van $ 280 miljard. Het land kent een algemene penetratiegraad van verzekeringen van 3,7%. Amazon is niet de eerste online retailer die kansen ziet in die markt. Flipkart, de dochter van supermarktketen Walmart, heeft eveneens een licentie aangevraagd. Paytm, waarvan Alibaba aandeelhouder is, heeft al een Indiase verzekeringsvergunning.

Britse vergelijker

Vorige maand werd bekend dat Amazon met Britse verzekeraars overlegt over de introductie van een vergelijkingswebsite. Vorig jaar ging de internetreus bovendien al op zoek naar Britse verzekeringsprofessionals. Onbekend is welke verzekeraars bij het initiatief zijn betrokken.

Reageer op dit artikel