nieuws

Van Vredenburch verlaat NN Group

Branche 3396

Dorothee van Vredenburch, dit jaar de nummer 4 in de am: top 75 van meeste invloedrijke vrouwen in de verzekeringsbranche, verlaat NN Group. Dit maakte de verzekeraar vanmorgen bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Dailah Nihot is haar opvolger binnen de raad van bestuur van NN.

Van Vredenburch verlaat NN Group

 

Van Vredenburch werkte sinds november 2009 bij NN en rechtsvoorganger ING Groep na een internationale carrière die ook enkele eigen bedrijven in communicatie en consultancy omvatte. Na drie jaar als communicatiedirecteur werd ze in 2012 Chief Change and Organization bij het afgescheiden NN Group. Al enkele jaren prijkte Van Vredenburch in de top van de am: hitlijst met topvrouwen in verzekeringsbranche. Ze zal de verzekeraar officieel per 1 oktober 2018 verlaten om haar loopbaan buiten het bedrijf voort te zetten. Wat ze gaat doen is nog onduidelijk.

RvB-lid Robin Spencer heeft NN al per 1 juni verlaten. Hij was binnen de management board Chief Executive Officer International Insurance.

Opvolgers aangewezen

Met het afscheid van de oud-gedienden kondigt NN Group gelijk een nieuwe samenstelling van de raad van bestuur aan. Dailah Nihot en Fabian Rupprecht zijn daarbij aangewezen als opvolgers van respectievelijk Van Vredenburch en Spencer. Nihot (1973) trad in 2013 toe tot NN Group als Managing Director of Corporate Relations. In haar nieuwe rol als Chief Organization & Corporate Relations zal Dailah verantwoordelijk zijn voor de algemene relaties van de NN Group op het gebied van bedrijfsrelaties, duurzaamheid, branding, human resources en facility management, met een specifieke focus op de rol van het bedrijf in de samenleving.

Versterking voor RvB

Rupprecht (1969), die zowel de Zwitserse als de Duitse nationaliteit heeft,  was CEO Midden-Oosten en Afrika, regionale CFO en lid van het Regionaal Uitvoerend Comité bij AXA Emerging markets (EMEA-LATAM) tot januari van dit jaar. In zijn nieuwe functie als CEO International Insurance van NN Group, zal hij verantwoordelijk zijn voor de bedrijven Closed Insurance VA, Insurance Europe, Japan Life en Japan.

Daarnaast zijn Janet Stuit en Tjeerd Bosklopper aan de raad van bestuur toegevoegd. Stuijt (1969) is nu nog General Counsel en Head of Compliance van NN Group en Company Secretary. In haar nieuwe rol zal Stuijt verantwoordelijk blijven voor de juridische en compliancefunctie van NN Group.

Versnelling transformatie NN

Bosklopper (1975) is hoofd Integratie van NN Nederland & België, verantwoordelijk voor de integratie van de activiteiten van Delta Lloyd en NN. Bosklopper zal zich toeleggen op de versnelling van de transformatie van NN, in nauwe samenwerking met de business units.

Reageer op dit artikel