nieuws

DNB zet Sleijpen op toezicht verzekeraars

Branche 823

Bij toezichthouder DNB wisselen de komende maanden een aantal managementleden van functie. Ook divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars Thijs van Woerden doet mee aan de carrousel: hij geeft zijn functie door aan Olaf Sleijpen.

DNB zet Sleijpen op toezicht verzekeraars

De wisselingen zijn in gang gezet door het vertrek van Jos Heuvelman, die sinds 1 september bestuurslid is bij de AFM. Van Woerden (46), die de verzekeraarsdivisie sinds 2012 leidde, volgt hem per 1 november op als divisiedirecteur Toezicht Europese Banken. Tot die tijd neemt Jan Berndsen, afdelingshoofd binnen de divisie, de functie waar.

Bijzonder hoogleraar

De openvallende plek bij de divisie Toezicht Verzekeraars wordt per 15 oktober ingevuld door de 48-jarige Olaf Sleijpen. De econoom is sinds 2011 divisiedirecteur bij DNB, momenteel bij de divisie Toezicht Beleid. Sleijpen is sinds 2007 bijzonder hoogleraar ‘European Economic Policy’ aan de Universiteit van Maastricht.

Sleijpens functie wordt overgenomen door Maarten Gelderman, die op zijn beurt de rol van divisiedirecteur Toezicht Nationale Instellingen overdraagt aan Pieter-Reinier Maat. Die werkte lange tijd in de bankensector, onder meer bij ABN Amro, en is sinds 2016 afdelingshoofd ABN Amro binnen de divisie Toezicht Europese Banken.

Reageer op dit artikel