nieuws

ING presenteert zonnige kwartaalcijfers

Branche 1834

ING presenteert zonnige kwartaalcijfers

Het gaat goed met ING. De bank presenteerde vandaag kwartaalcijfers die de conjunctuur reflecteren. Ondanks de lage rente wist de bank de rentemarge gelijk te houden op 1,5 procent. De totale rente-inkomsten van de bank bedroegen 3,4 miljard euro. Dat is iets hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De bank kreeg 717 miljoen euro binnen aan adviesvergoedingen.

De bank zette wereldwijd meer leningen uit en haalde meer spaargeld op. In totaal staan er voor 281,7 miljard euro aan hypotheken op de balans. Dat is 1,2 procent meer dan vorig kwartaal. Het spaarsaldo groeide met 9,9 miljard tot een totaal van 556,7 miljard euro.

Het spaarsaldo groeide voornamelijk in Nederland en België. In Duitsland nam het totaal juist iets af. De spaarvergoeding in Duitsland is met 0,01 procent ook lager dan in Nederland (0,03%) en België (0,11%).

Primaire klanten

ING-topman Ralph Hamers wijst in het persbericht van de bank met tevredenheid op de toename van het aantal primaire klanten. Er kwamen er 400.000 bij. Primaire klanten zijn klanten die meer dan één rekening hebben lopen bij de bank.

De cijfers zijn wat vertekend in verband met de overname van het Belgische Record dat in één klap ruim 80.000 primaire klanten in de database zette. ING heeft 14 miljoen primaire klanten als doel voor 2020. Om dat te bereiken moeten er nog 2 miljoen klanten bij.

Kosten

Vanwege het gunstige economische klimaat hoeft ING minder buffers aan te houden voor slechte leningen. De pot werd gevuld met 115 miljoen euro. Het netto-resultaat van de bank bedroeg 1,4 miljard euro.

Reageer op dit artikel