nieuws

Digitalisering noodzaakt Univé Stad en Land tot winkelsluitingen

Branche 2239

Univé Stad en Land, dat een gebied bestrijkt van Apeldoorn tot Winschoten, sluit per 1 september 9 van de 20 winkels. Het gaat om kantoren waar nauwelijks meer klanten binnenlopen. Daar komt één nieuwe vestiging in Elst voor terug. Volgens directievoorzitter Pieter-Jan Varekamp verloopt steeds meer contact met klanten via telefoon, e-mail, website en whatsapp.

Digitalisering noodzaakt Univé Stad en Land tot winkelsluitingen

Univé Stad en Land kampt met teruglopende bezoekersaantallen in de winkels. Met name in Overijssel en Gelderland wil de verzekeraar daarom het aantal kantoren verminderen en zorgen voor een betere spreiding. Op korte termijn sluiten de Univé-winkels in Ter Apel, Vollenhove, Ommen, Elburg, Nijverdal en Deventer. De winkel in Winschoten blijft alleen geopend op afspraak voor zakelijke klanten.

9 sluitingen, 1 nieuw kantoor

Ook de winkels in Arnhem en Nijmegen gaan dicht. Dat gebeurt echter pas zodra de nieuwe winkel in Elst, tussen beide Gelderse steden in, opent. Het totaal aantal winkels van Stad en Land komt na de herindeling uit op 12. Dat zijn er nu nog 20. Volgens de verzekeraar betekent de nieuwe indeling dat er binnen een straal van 25 kilometer altijd een winkel in de buurt is.

Andere kanalen

Op de website van de verzekeraar licht directievoorzitter Pieter-Jan Varekamp de reden voor sluiting van de winkels toe. “We vinden persoonlijke dienstverlening belangrijk. Maar we zien ook dat klanten steeds meer gebruikmaken van andere communicatiekanalen. Contact met onze klanten verloopt meer en meer via telefoon, app, e-mail en internet.”

Pop-upstores

Volgens een woordvoerder van Univé bekijken alle regionale Univés voortdurend de relevantie en locatie van hun winkels. De verzekeraar verwacht niet dat in andere regio’s binnenkort eenzelfde herindeling plaatsvindt als bij Stad en Land. Als die achter de rug is, houdt Univé landelijk ruim 110 winkels over. In het najaar kunnen dat er iets meer worden omdat in regio’s met veel zorgverzekerden dan pop-upstores worden geopend.

Festivals en braderieën

Een jaar geleden zei vertrekkend ceo van Coöperatie Univé Joost Heideman dat mobiele diensten niet ten kosten zouden gaan van de winkels. “De winkels kunnen we gebruiken voor de aanvullende dienstverlening, voor de adviesgesprekken over bijvoorbeeld de nieuwe diensten rondom veilig wonen of veilig rijden. Of er minder winkels moeten komen, of misschien meer, dat zullen we zien. We gaan ook experimenteren met de winkels: moeten dat vaste of mobiele locaties zijn? Misschien moeten we ermee naar festivals, markten en braderieën”, aldus Heideman.

Reageer op dit artikel