nieuws

Zomerserie (10) – Michael Boon (Kilometerverzekering): ‘Minister, laat ons beroep niet uitsterven’

Branche 1069

Zomerserie (10) – Michael Boon (Kilometerverzekering): ‘Minister, laat ons beroep niet uitsterven’
Michael Boon van verzekeringskantoor DeKilometerverzekering.nl

Hoe kijkt de sector vanaf het strand, vanuit een berghut of vanaf het eigen balkon terug op het eerste halfjaar van 2018? En wat kunnen we komende maanden nog verwachten? Deze zomer stelt amweb dagelijks zeven vragen aan een branchegenoot. Intermediair Michael Boon, directeur van Kilometerverzekering, maakt zich zorgen over het chronisch tekort aan jongeren dat voor zijn vak kiest.

Zet je de dekking voor gevaarlijke sporten aan of lig je risicoloos aan het zwembad in het resort deze zomer?
“Eerlijk gezegd is Bergen een echt vakantiedorp met strand, zee bos en duinen. Het is hier al een feest in de zomer en we hoeven daarom eigenlijk niet weg naar het buitenland. Om er toch even tussenuit te zijn gaan we elke zomer naar het prachtige vissersdorpje Andraxt op Mallorca. Heerlijk met de familie bootje varen, zwemmen in één van de vele mooie cala’s en genieten van een versgebakken visje na afloop. Meer heb je niet nodig.”

Op welk resultaat uit het eerste halfjaar kijk je met veel genoegen terug?
“Door de inzet van ons gehele team, samenwerkende bedrijven en relaties hebben we onze doelen voor het eerste halfjaar op alle vlakken bereikt. Daar mogen we maar wat trots op zijn. Maar ik kijk liever vooruit.”

Met welk project mogen collega’s je aan het strand lastigvallen?
“Het strand is alleen leuk als er niemand naast je ligt. En dat is op Mallorca een utopie. Het brein van een ondernemer staat nooit stil. Ook al ben ik op vakantie dan zijn dat nou juist de momenten om ongestoord te brainstormen over lopende en nieuwe projecten. Het liefst doe ik dat alleen, maar in een kleine of grote overname ben ik altijd geïnteresseerd en daarvoor kunnen ze me altijd tijdens de vakantie bellen.”

Waar moet de branche na de zomer haast mee maken?
“Laten we ons na de zomer bezig gaan houden met het enthousiasmeren van jonge verse krachten voor de verzekeringsbranche en deze klaarstomen om aan boord te stappen, want daar is een chronisch tekort aan. En dat terwijl ons vak zo leuk is. Creëer een goede en langdurige aansluiting op ons vakgebied en schud het stoffige imago er vanaf. We zitten er om te springen. Dus minister van Onderwijs kom in actie en laat ons beroep niet uitsterven.”

Welke discussie mag nu wel eens gesloten worden en hoeft na de vakantie beslist niet heropend te worden?
“Laten we ophouden op de provisiediscussie. Elke keer springt deze discussie, aangewakkerd door een paar fanaten, weer als een duveltje uit een doosje. Alle rapporten ten spijt: de afschaffing van de provisie op het gebied van levensverzekeringen heeft alleen maar tot verschraling van het advies en onverzekerden geleid. Kijk bijvoorbeeld naar het lage percentage zzp’ers dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft. Als we hetzelfde op schadevlak zouden gaan toestaan is het leed niet te overzien.”

Welk nieuws of welk dossier gaat de sector komend halfjaar bezighouden?
“Ik hoop het dossier klant. Wat ik daarmee bedoel te zeggen is dat we ons altijd moeten bezighouden met regeltjes en gewijzigde wetgeving en de nodige aanpassingen die daaruit voortvloeien. Laten we ons weer eens gaan focussen op de klant en deze centraal stellen. Het draait tenslotte om de mensen met hun bezittingen. Zij verdienen de volle aandacht voor wat betreft advies. En natuurlijk blijven we nieuwe innovaties van verzekeraars goed in de gaten houden. Alhoewel ik vaak zie dat de hardlopers doodlopers zijn.”

Welk succes hoop je op de kerst- of nieuwjaarsborrel te kunnen melden?
“Als wij het jaar voor wat betreft schaderesultaten positief kunnen afsluiten en een mooie aanwas hebben dan zou ik heel erg blij zijn. Duimen dus voor weinig hagelbuien of andere winterse taferelen.”

Reageer op dit artikel