nieuws

Turien & Co eerste volmacht met Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Branche 483

Turien & Co eerste volmacht met Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren heeft een nieuw lid. Turien & Co is het eerste volmachtbedrijf dat het Keurmerk heeft aangevraagd en behaald. De eisen voor een volmacht zijn dezelfde als die voor een verzekeraar. “De klant maakt geen onderscheid tussen verzekeraars en gevolmachtigden, dus doen wij dat ook niet”, zegt directeur van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv) Ron van Kesteren.

Door zich aan te sluiten bij het Keurmerk laat Turien & Co zien dat het voldoet aan de normen voor begrijpelijke en eerlijke voorlichting, klantgerichte klachtenbehandeling en een goede bereikbaarheid. “Wij kunnen ons erg vinden in de normen die het Keurmerk stelt”, zegt Femke Bakker, manager Control van Turien & Co in een persbericht.

Van Kesteren is blij dat Turien & Co zichzelf als volmacht heeft aangemeld voor het Keurmerk. “Het draagt bij aan meer klantgerichtheid in de verzekeringsbranche.” Het nieuws over de toetreding van Turien & Co komt een week nadat zorverzekeraar CZ bekendmaakte juist te stoppen met het Keurmerk. CZ deed dat in navolging van ASR dat in januari al de deur dichttrok voor de controleurs van de stichting.

Reageer op dit artikel