nieuws

Rudi Buis verruilt Verbond voor Carola Schouten

Branche 954

Rudi Buis verruilt Verbond voor Carola Schouten

Rudi Buis vertrekt als woordvoerder bij het Verbond van Verzekeraars. Buis (38) verkast vanaf half augustus naar het ministerie van Landbouw en wordt daar woordvoerder van minister Schouten. Buis werkte vijf jaar voor het Verbond.

Op het ministerie krijgt Buis de portefeuilles (internationale) landbouw en het vicepremierschap van Carola Schouten. Net als Schouten is Buis lid van de ChristenUnie, zij het dat hij niet actief is binnen de partij. “Anders was ik ook niet aangenomen op het departement”, aldus Buis.

Van provisieverbod tot MH17

Buis met kijkt met tevredenheid terug op zijn werk in de verzekeringsbranche, waarin hij vaak namens de brancheorganisatie naar buiten trad. “In heb in 5 jaar veel meegemaakt bij het Verbond, van het provisieverbod tot aan MH17 en de nodige klimaatcalamiteiten, maar nu is het een mooi moment voor wat anders.”

Reageer op dit artikel