nieuws

Ontslagen bankpersoneel krijgt Europese subsidie voor omscholing

Branche 869

Ontslagen bankpersoneel krijgt Europese subsidie voor omscholing

Ontslagen bankmedewerkers uit Friesland, Drenthe en Overijssel worden met steun van Brussel weer aan een baan geholpen. Nederland heeft succesvol een beroep gedaan op het Europees fonds voor aanpassing aan de globalisering (EGF). De Europese Commissie heeft 1,2 miljoen beschikbaar gesteld voor de omscholing van het bankpersoneel.

De overheid deed de aanvraag na het ontslag van 1.324 werknemers bij twintig banken in de provincies. Vooral personeel ouder dan 50 jaar en mensen met een administratieve functie kunnen aanspraak maken op de Europese steun. Die steun kan bijvoorbeeld een opleiding zijn, maar ook begeleiding bij het zoeken naar nieuw werk of een tijdelijke functie.

“De overgang naar een nieuwe baan kan moeilijk zijn. De werknemers in de sector financiële dienstverlening in deze specifieke regio’s in Nederland zijn hard getroffen’’, zegt EU-commissaris Marianne Thyssen van Werkgelegenheid en Arbeidsmobiliteit tegen persbureau ANP. Het Europees Parlement moet het voorstel nog goedkeuren.

Randstad

Niet financieel personeel in de provincies hebben moeite met het vinden van werk. Gisteren werd bekend dat ook in de Randstad mensen uit de financiële dienstverlening moeite hebben om snel weer werk te vinden vanuit de ww. Slechts 27 procent van de mensen die hun baan verliezen in de sector, vinden binnen een jaar nieuw werk.

Reageer op dit artikel