nieuws

Ondernemingskamer onderzoekt vermeend wanbeleid SNS Reaal

Branche 970

Ondernemingskamer onderzoekt vermeend wanbeleid SNS Reaal

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam begint een gerechtelijk onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij SNS Reaal tussen 2006 en 2013. Het onderzoek naar de genationaliseerde bank en verzekeraar is aangevraagd door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en de Stichting Beheer SNS Reaal, meldt ANP.

SNS Reaal werd in februari 2013 door Jeroen Dijsselbloem genationaliseerd om een faillissement te voorkomen. De voormalige aandeelhouders dringen sindsdien aan op een enquête naar mogelijk wanbeleid. De overheid en het voormalige SNS Reaal probeerden dat te voorkomen. Volgens hen werden de niet alleen de aandelen onteigend bij de nationalisatie, maar verloren de beleggers ook hun bijbehorende rechten.

In 2016 oordeelde de Hoge Raad dat de voormalige aandeelhouders wel degelijk een onderzoek konden aanvragen. De Ondernemingskamer vond in een eerdere uitspraak al dat beleggers en achtergestelde schuldeisers er te slecht vanaf kwamen. Een wanbeleidprocedure is voor aandeelhouders vaak een eerste stap in de richting van een schadevergoeding.

Reageer op dit artikel