nieuws

Miranda Hendriks (Univé) gaat Europese beleidsvoornemens toetsen in IRSG

Branche 499

Miranda Hendriks (Univé) gaat Europese beleidsvoornemens toetsen in IRSG

Vanaf 4 september treedt Miranda Hendriks toe tot het Europese stakeholderspanel van verzekeraars van EIOPA. Ze wordt lid van de Insurance and Reinsurance Stakeholder Group (IRSG). De Chief Financial Risk Officer van Univé gaat de komende 2,5 jaar beleidsvoornemens voor Europese wetgeving in de verzekeringssector toetsen.

EIOPA draagt zorg voor een financieel stabiel stelsel en transparante markten en producten om zo verzekerden, pensioenspaarders en begunstigden te beschermen. Voor de toetsing van wettelijke en technische uitvoeringsnormen, richtlijnen en aanbevelingen die het hiervoor ontwikkelt, raadpleegt EIOPA de IRSG.

Hendriks vindt haar positie “de perfecte plek om een brug te slaan tussen enerzijds Europese – en daarmee de basis voor de Nederlandse – wetgeving en anderzijds de belangen en bescherming van Nederlandse verzekeraars en verzekerden.” Hendriks werkt sinds eind 2016 bij Univé. Daarvoor was ze de financieel eindverantwoordelijke bij de pensioendivisie van Achmea.

Reageer op dit artikel