nieuws

Amersfoortse koppelt verzekeringen met salarissysteem

Branche 1020

Amersfoortse koppelt verzekeringen met salarissysteem

De Amersfoortse heeft een koppeling ontwikkeld tussen salarissoftware van werkgevers en het eigen administratiesysteem van de collectieve inkomensverzekeringen. Salariswijzigingen worden zo automatisch doorgegeven. Volgens het ASR-label is het de eerste inkomensverzekeraar met zo’n koppeling.

Tot nu toe moesten werkgevers medewerkersgegevens handmatig invoeren op de mijnomgeving van De Amersfoortse. Door een koppeling te maken tussen de salarissoftware en de administratie van de verzekeraar, gaan de gegevens nu eens per maand automatisch over. Het gaat om wijzigingen in het salaris en in- en uitdiensttredingen.

Premieverrekening

De premie wordt eveneens automatisch periodiek verrekend. Volgens De Amersfoortse zorgt de koppeling ervoor dat de kans op fouten aanzienlijk kleiner wordt. Bij ziekmeldingen kan er geen onduidelijkheid meer ontstaan of een medewerker wel of niet is aangemeld. Alle medewerkers, die onder de dekking van de verzekering vallen, zijn automatisch meeverzekerd.

Reageer op dit artikel