nieuws

Zurich klopt voor digitalisering aan bij InShared

Branche 1758

Zurich klopt voor digitalisering aan bij InShared

Zurich Insurance Group, de grootste verzekeraar van Zwitserland die actief is in 210 landen, schakelt InShared in om verder te digitaliseren. Met het zogenaamde OutShared-platform van de online verzekeraar wil Zurich de mobiele activiteiten verbeteren.

Achmea, het moederbedrijf van InShared, stelt sinds 2016 het IT-platform van het online merk open voor andere verzekeraars. Dat gebeurt onder de naam OutShared. Andere verzekeraars kunnen gebruikmaken van de start-upexpertise en de ervaring met digitalisering die InShared in het negenjarig bestaan heeft opgedaan. Het platform richt zich op volledige online service, van polisbeheer tot claimafhandeling. Zurich wil met de inzet van OutShared de klanttevredenheid voor de digitale en mobiele diensten verhogen.

Verschuiving naar diensten

“InShared staat bekend om zijn efficiënte klantbediening en hoge klanttevredenheid. Het is mooi dat de onderliggende technologie ook beschikbaar is voor andere verzekeraars. Onderdeel van onze strategie is de verschuiving van verzekeren naar diensten, in aanvulling op onze verzekeringspropositie. De samenwerking met Zurich sluit hier goed bij aan”, aldus Achmea-bestuurder Robert Otto in een persbericht.

Canada

Zurich is niet de eerste buitenlandse partij die bij Achmea aanklopt voor het OutShared-platform. Vorig jaar maakte de verzekeraar bekend in Canada samen met een lokale partij een online verzekeraar op te zetten. Divisievoorzitter Pieter Louter van Centraal Beheer vertrok daarvoor naar Canada. Hij zet daar het OutShared-platform in voor het realiseren van de digitale plannen.

Reageer op dit artikel