nieuws

Vanbreda en Kettlitz Wulfse samen verder vanuit Gouda

Branche 1577

Vanbreda Risk & Benefits en Kettlitz Wulfse Verzekeringen gaan met ingang van deze week samen verder onder de vlag van Vanbreda. Beide organisaties zijn inmiddels samengevoegd en verhuisd naar één locatie in Gouda.

Vanbreda en Kettlitz Wulfse samen verder vanuit Gouda

Beide bedrijven werkten al samen sinds vorig jaar, toen Vanbreda Nederland, waar ook volmachtbedrijf W.P. van der Held deel van uitmaakt, Kettlitz Wulfse overnam.
Sinds afgelopen maandag wordt de naam Kettlitz Wulfse niet meer gehanteerd en worden alle activiteiten voortgezet onder de naam Vanbreda Risk & Benefits. Vanbreda is na de fusie in ons land goed voor zo’n € 12,5 mln omzet en groeit daarmee naar een positie net onder de top 30 van intermediairbedrijven. De ambitie van Vanbreda – in België de nummer twee op de intermediaire markt – is om in de Benelux tot de top 3 van zakelijke intermediairbedrijven voor het mkb te horen. Kettlitz-directeuren en verkopend eigenaren Coen van Ham en Alec Silvis vormen nu het directieteam bij Vanbreda, samen met commercieel directeur Erwin de Kroon. Operationeel directeur Anton Bervoets heeft Vanbreda eind vorig jaar verlaten.

Geen reorganisatie

Kettlitz Wulfse was met 45 medewerkers actief vanuit Nieuwegein. Vanbreda telde in Rotterdam eenzelfde aantal werknemers en in Amsterdam werkten nog vijf mensen. De samenvoeging heeft niet geleid tot een reorganisatie, zegt Van Ham: “We hebben het personeel vorig jaar al geïnformeerd over de plannen, dus iedereen had de tijd om te bedenken wat hij ermee wilde doen. Maar we hebben uiteindelijk maar van een paar medewerkers afscheid genomen.”

Van Ham liet vorig jaar weten dat de blik eerst gericht is op autonome groei. “We zijn het afgelopen jaar druk geweest met de integratie. Nu willen we autonoom groeien, maar we kijken zeker ook naar strategische acquisities.”

Ook fusie volmachtbedrijven

Ook de volmachtbedrijven W.P. van der Held Assuradeuren en Kettlitz-Wulfse Volmachten zijn gefuseerd. Zij gaan samen verder onder de naam Ecodass Insurance Services. “Onder onze nieuwe naam en vanuit het nieuwe kantoor is Vanbreda Risk & Benefits een sterke, inhoudelijke en gedreven partner op het gebied van risicomanagement en verzekeringsoplossingen. Dit levert een goede uitgangspositie voor de toekomstbestendigheid voor klanten en medewerkers.”

Vanbreda is nu gevestigd aan de Kampenringweg 45D in Gouda.

Reageer op dit artikel