nieuws

Serviceprovider VCN verleidt Chinese volmachtgever

Branche 1494

Serviceprovider VCN verleidt Chinese volmachtgever
vlnr: Johan Vermeer van Veldsink Groep, Stefan Bell van VCN, Martin Berrevoets, Kenneth Josias en Rob Spitters van China Taiping Insurance

De Brabantse serviceprovider VCN is een samenwerking aangegaan met de nieuwe volmacht-verzekeraar China Taiping Insurance. Voor VCN gaat China Taiping participeren in de pools ‘Totaalpakket Particulier’ en ‘Totaalpakket MKB’. Daarnaast gaat VCN voor China Taiping een aantal specifieke contracten beheren voor zakelijke relaties.

Door deze samenwerking heeft VCN de risicospreiding binnen haar belangrijkste producten verbeterd. Het besluit is mede genomen met het oog op de veranderingen in de verzekeringswereld, met name de afname van het aantal verzekeraars. “We hebben deze stap gezet, om onafhankelijk te blijven en het intermediair voldoende keuze te kunnen blijven bieden”, vertelt Stefan Bell, directeur van VCN.

Chinese ondernemers

China Taiping is sinds 1929 actief. Het bedrijf is wereldwijd actief en telt zo’n 400.000 werknemers. Het bedrijf is vanaf 2011  aanwezig op de Nederlandse markt in eerste instantie om met name de ondernemers van Chinese afkomst op het gebied van verzekeringen een alternatief te kunnen bieden, naast de ‘traditionele’ schadeverzekeraars.

‘Uitgesproken kans’

De verzekeraar is in ons land vooral actief als risicodrager op de beurs en in volmacht ook in het MKB- en particuliere segment. De vertegenwoordiger voor Nederland is Martin Berrevoets. Op de vraag waarom China Taiping kiest voor een (volmacht)samenwerking met VCN antwoordt Martin Berrevoets het volgende: ”De samenwerking met VCN is een uitgesproken kans. VCN heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld tot een professionele organisatie, die de groei ook goed kan bijhouden. Als gevolmachtigd agent en serviceprovider heeft VCN een groot netwerk van aangesloten kantoren, die door deze samenwerking ook (verder) kennis kunnen maken met China Taiping Insurance.”

Reageer op dit artikel