nieuws

Achmea bedient Canadese klant volledig online

Branche 827

Achmea bedient Canadese klant volledig online

Achmea heeft een overeenkomst getekend met de Canadese financiële dienstverlener Fairfax Financial om samen een volledig digitale (schade)verzekeringspropositie te starten. Onder de nieuwe merknaam Onlia worden vanaf later dit jaar auto- en woonverzekeringen in Canada aangeboden. Het voornemen was een jaar geleden al bekend gemaakt. 

Onlia gaat in Canada werken met het online IT-platform van InShared, de volledig digitale schadeverzekeraar van Achmea in Nederland. In aanvulling hierop, kan Onlia ook gebruikmaken van de ruime ervaring van Achmea met online verzekeren, die is opgedaan in een aantal Europese markten, waar soortgelijke (schade)verzekeringsproposities worden aangeboden.

Verschuiving naar online

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea en gisteren weer benoemd tot preses van het Verbond van Verzekeraars:  “Onze start in Canada past binnen onze
internationale strategie die is gericht op groei via de kerncompetenties van onze groep, waaronder online en directe distributie. De Canadese markt is aantrekkelijk gezien de bevolkingsomvang van 35 miljoen mensen, de verwachte groei en de aanhoudende verschuiving in de markt van intermediaire distributie naar directe en online distributie.”

Pieter Louter

In de aanloop naar de nieuw online propositie  werd Pieter Louter een jaar geleden benoemd tot bestuursvoorzitter van Achmea Canada. Daarvoor gaf hij leiding aan Centraal Beheer.

Reageer op dit artikel