nieuws

NN zegt tabee tegen tabak

Branche 2191

NN zegt tabee tegen tabak

NN Group zal niet langer investeren in bedrijven die actief zijn in de tabaksindustrie. Dat heeft de verzekeraar vanmorgen bekend gemaakt bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van 2018.

NN Group heeft samen met haar vermogensbeheerder NN Investment Partners (NN IP) besloten tabak van al haar beleggingen uit te sluiten. Op dit moment is tabak al uitgesloten in de speciale fondsen en mandaten voor maatschappelijk verantwoord beleggen (SRI), waaronder duurzame en impactproducten, die NN IP namens zijn klanten beheert.

Maatschappelijke kosten tabak

De beslissing om de uitsluiting uit te breiden tot alle fondsen en mandaten van eigen fondsen en klanten maakt onderdeel uit van het verantwoorde beleggingsbeleid dat de verzekeraar nastreeft. Jelle van der Giessen, Chief Investment Officer NN Group: “We zijn tot het besluit gekomen dat tabak niet langer past in onze benadering van verantwoord beleggen. De beslissing houdt rekening met bezorgdheid over de volksgezondheid. Het is niet mogelijk om op verantwoorde wijze tabaksproducten te gebruiken. Dit geldt ook voor de economische last voor de samenleving via de geëxternaliseerde economische en maatschappelijke kosten van tabak en hoe dit beleggers kan beïnvloeden. ”

Afstoten aandelen

Binnen een jaar moeten alle aandelen en vastrentende waarden van tabaksproducenten zijn afgestoten. binnen een jaar. De uitsluiting is van toepassing op alle onderlinge fondsen beheerd door NN IP. Voor cliëntactiva die op discretionaire wijze worden beheerd, zal NN IP niet desinvesteren zonder voorafgaand overleg. Met betrekking tot de algemene rekeningactiva van NN Group gaat het om tabaksinvesteringen middels bedrijfsobligaties. Deze zullen onmiddellijk worden afgestoten of tot het einde van de looptijd worden verkocht.

Reageer op dit artikel