nieuws

Kamerleden bezorgd over concurrentiepositie fintechs

Branche 754

Kamerleden bezorgd over concurrentiepositie fintechs

Middels Kamervragen hebben Kamerleden Roald van der Linde (VVD) en Jan Paternotte (D66) hun zorgen geuit over de ontwikkelingsmogelijkheden voor Nederlandse fintechs. Ze zijn van mening dat door de verdere vertraging van de Payment Services Directment II (PSD 2) de concurrentiepositie van Nederlandse fintechs in het geding komt.

Van der Linde en Paternotte stelden hun vragen aan de minister van Financiën (Hoekstra) naar aanleiding van de discussie tussen toezichthouders. “Klopt het dat de vertraging van de PSD2-wetgeving komt door de discussie tussen Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en De Nederlandsche Bank (DNB) over de verdeling van het toezicht?”. De Kamerleden willen weten wat de stand van zaken is rondom deze discussie en wat de rol van het ministerie van Financiën is in deze discussie.

Concurrentiepositie fintechs

Ook willen ze weten wat het gevolg van de vertraging van de PSD2-wetgeving ‘voor het gelijke speelveld van Fintechs in Europa’. De Kamerleden zijn benieuwd, aangezien Nederland de wetgeving niet op tijd klaar heeft, hoeveel Fintechs in Nederland overwegen in een ander Europees land een vergunning aan te vragen om van daaruit te opereren. Ze willen van de minister weten wat hij gaat doen om dit te voorkomen. Van der Linde en Paternotte zijn van mening dat verdere vertraging van de PSD2-wetgeving schadelijk is voor de concurrentiepositie van Nederlandse Fintechs en dat het ministerie van Financiën alles op alles moet zetten om de PSD2-wetgeving zo snel mogelijk te kunnen implementeren.

Reageer op dit artikel