nieuws

Einde voor Stichting Odin, claimactiviteiten naar nieuwe stichting

Branche 1699

Einde voor Stichting Odin, claimactiviteiten naar nieuwe stichting

Na zeven jaar houdt stichting Odin van Jeffrey Leichel op te bestaan. Vandaag maakte het kennisplatform bekend dat alle claimactiviteiten sinds vorige week zijn ondergebracht bij de nieuwe stichting WoekerClaims. Vorig jaar verhuisde de intermediaire tak van Odin al naar de Commissie Financiële Dienstverlening.

Voorzitter Jeffrey Leichel laat weten zich meer te willen concentreren op zijn eigen advieskantoor Finides. De naam Odin verdwijnt binnenkort uit het intermediaire landschap. Tot het eind van het jaar zal de stichting nog doorgaan om lopende zaken af te ronden, maar dat zal volgens Leichel een slapend bestaan zijn. Er moeten bijvoorbeeld nog enkele abonnees worden overgedragen naar CFD. De website verwijst binnenkort door naar stichting WoekerClaims.

WoekerClaims

Die nieuwe stichting, van claimexperts Ron van Vugt, Martin Moningka en Arien Esser, neemt de woekerpolisclaims van Odin over. De stichting begeleidde consumenten met een woekerpolis in hun strijd tegen verzekeraars. Leichel blijft op de achtergrond betrokken als adviseur bij die stichting.

Nieuwe plek

“Vorig jaar zijn we al gestart met het onderbrengen van onze intermediaire activiteiten bij brancheorganisatie CFD, dat ontwikkelt zich zeer positief. Nu onze consumentenactiviteiten door WoekerClaims zijn overgenomen hebben alle Odin-activiteiten een prachtige nieuwe plek gekregen”, laat Leichel weten.

De samenwerking  tussen Odin en CFD liep al langer en leidde bij Leichel tot het inzicht dat het handiger was om de intermediaire activiteiten van zijn stichting bij CFD onder te brengen. “Wij hebben heel lang twee petten op gehad, dat was niet altijd makkelijk. Voor het intermediair is dit duidelijker en met WoekerClaims krijgen ook de individuele claims meer aandacht.”

Odin werd in 2011 opgericht door Jeffrey Leichel en René Graafsma als kennisplatform voor adviseurs én consumenten met woekerpolissen. Drie jaar na de oprichting besloot Graafsma zijn eigen weg te gaan.

Reageer op dit artikel