nieuws

AFM-bestuur weer op sterkte

Branche 1316

AFM-bestuur weer op sterkte

Hanzo van Beusekom en Jos Heuvelman zijn benoemd als bestuursleden van de AFM. Daarmee is de raad van bestuur na het vertrek van Femke de Vries weer compleet, nadat eerder al werd besloten dat het bestuur van drie tot vier statutair bestuurders zou worden uitgebreid.

Van Beusekom (links, 1972) gaat per 1 juni aan de slag, Heuvelman (1962) begint op 1 september. Beiden zijn aangesteld voor vier jaar. Na De Vries is Heuvelman de tweede DNB’ er die overstapt naar de AFM: hij is daar nu divisiedirecteur Toezicht Europese Banken. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor het dagelijks toezicht op de zes grote banken. Heuvelman krijgt als belangrijkste opdracht het toezicht van de AFM in de retailmarkt (lenen, sparen, beleggen, verzekeringen en pensioenen) verder te versterken.
Van Beusekom is partner bij Clear Conduct, een strategisch adviesbureau op het terrein van toezicht. Hij werkte van 2003 tot 2010 al voor de AFM, onder meer als hoofd Strategische Analyse. Van Beusekom krijgt ‘domeinoverstijgend toezicht en vernieuwing’ onder zijn hoede. Zijn belangrijkste opdracht wordt om het toezicht meer data- en technologiegedreven te maken. Naast voorzitter Merel van Vroonhoven maakt ook Gerben Everts deel uit van het bestuur, dat is aangevuld met Ellen van Schoten als Chief Operating Officer.

DNB

Ook bij DNB zijn benoemingen gedaan, al gaat het grotendeels om herbenoemingen: Klaas Knot (president), Frank Elderson en Job Swank (beide directeur) zijn herbenoemd voor zeven jaar. Daarnaast is de directie uitgebreid met een vijfde lid door de benoeming van Nicole Stolk tot directeur. Zij is nu secretaris-directeur bij DNB en gaat zich richten op de resolutietaken van de toezichthouder en op het interne bedrijf.

Else Bos werd eerder al met ingang van 1 juli benoemd tot directeur en voorzitter Toezicht van DNB.

Reageer op dit artikel