nieuws

‘Verzekeraars bewegen weer richting adviseur’

Branche 1573

‘Verzekeraars bewegen weer richting adviseur’

Adfiz-directeur Enno Wiertsema is zeer te spreken over de nieuwe campagne van ASR, die de adviseur in het zonnetje zet. Hij ziet daarin de bevestiging van een trend: “Nadat verzekeraars jarenlang de relatie met de onafhankelijk financieel adviseur hebben verwaarloosd, zie ik ze de laatste tijd voorzichtig terugbewegen richting adviseur.”

Een ander positief teken is dat de ketenintegratie sneller gaat nu vertegenwoordigers van aanbieders zitting hebben in de raad van advies van Aplaza, schrijft Wiertsema in zijn column op de Adfiz-site. “Ook valt me op dat verzekeraars nu zelf bij ons aan de deur kloppen om bestaande samenwerkingsovereenkomsten aan te pakken, wat ons weer de gelegenheid biedt om te ijveren voor een betere en gelijkwaardiger positie van de adviseur. Kortom, ik zie enkele mooie ontwikkelingen binnen de branche.” Al blijkt de daad bij het woord voegen vaak nog geen vanzelfsprekendheid, tekent de Adfiz-directeur aan.

Boodschap aan de klant zelf

ASR doet het daarom in Wiertsema’s ogen goed met de nieuwe campagne: “Hierin verbinden ze de ultieme consequentie aan hun boodschap om vol in te zetten op de samenwerking met de onafhankelijk financieel adviseur. Ze zeggen het namelijk niet alleen tegen ons, maar tegen de klant zelf! Met hun keuze om niet met producten naar buiten te treden, maar met de raad om als klant naar een adviseur te stappen, zetten ze het belang van de klant écht voorop.”

Geen nice to have, maar must

Die stap is ook voor verzekeraars belangrijk, vindt Wiertsema: “Want een verzekeraar die uit overtuiging kiest voor de adviseur en dat ook naar buiten uitdraagt, wint diens vertrouwen en profiteert daarmee ook van de kennis die de adviseur heeft over zijn klanten. Ik hoop dat meer verzekeraars echt gaan beseffen dat een sterk en onafhankelijk advieskanaal niet een ‘nice to have’, maar een must is. En dat ze het belang van samenwerking met adviseurs voortaan niet alleen maar voor eigen parochie prediken, maar het ook uitdragen en de daad bij het woord voegen.”

Lees hier de volledige column van Enno Wiertsema.

Reageer op dit artikel