nieuws

Publiek vindt Rabo en Centraal Beheer klantvriendelijkst van de branche

Branche 1378

Publiek vindt Rabo en Centraal Beheer klantvriendelijkst van de branche

Volgens Nederlandse consumenten is Centraal Beheer de klantvriendelijkste verzekeraar en Rabobank de klantvriendelijkste bank. Zij kregen donderdag in Utrecht een zogenaamde Customer First Award.

Gemiddeld scoren verzekeraars een 7,31 op klantvriendelijkheid, banken halen 6,99 punten. Voor verzekeraars is dat het hoogst in vijf jaar, banken scoren juist lager dan voorgaande jaren. Supermarkten vormen de klantvriendelijkste branche (7,45), openbaar vervoer sluit de rij (6,87).

Onder druk

Volgens de initiatiefnemer van de prijzen, marktonderzoeksbureau SAMR, staat klantvriendelijkheid in Nederland onder druk. De afgelopen jaren stegen de scores, maar dit jaar is er een lichte daling. Minder bedrijven komen boven de 8 uit. CoolBlue was net als vorig jaar overallwinnaar en mag zich klantvriendelijkste bedrijf van Nederland noemen.

Reageer op dit artikel