nieuws

Generali België verkocht aan holding uit Bermuda

Branche 1346

Generali België verkocht aan holding uit Bermuda

Na de verkoop van Generali Nederland aan ASR is het de internationale verzekeringsgroep Assicurazioni Generali S.p.A. gelukt ook de Belgische verzekeringsdochter van de hand te doen. Voor een bedrag van ongeveer € 540 miljoen koopt Athora Holding uit Bermuda Generali Belgium.

Generali België heeft 430 medewerkers en bedient zo’n 420.000 klanten met levens- en schadeverzekeringen en pensioen- en beleggingsproducten. De bruto premieomzet bedroeg meer dan € 640 miljoen in 2017. Naar verwachting is de overname aan het eind van dit kalenderjaar afgerond.

Europese invloed

Athora wil met de overname de positie in Europa versterken. Het op Bermuda zetel houdende bedrijf nam eerder deze maand Aegon Ireland over. Een paar jaar geleden kocht het al Delta Lloyd Lebensversicherung (nieuwe naam Athene Lebensversicherung) aan. Volgens Michele Bareggi van Athora is de overname van Generali Belgium “een belangrijke stap in de richting van ons doel om de voornaamste Europese verzekeringsconsolidatie- en levensherverzekeringspartner te worden. België is al van het begin een belangrijke markt voor Athora en Generali Belgium past perfect in onze strategie en groeiplannen in Europa”.

De Italiaanse verzekeringsgroep Generali Group kondigde anderhalf jaar geleden aan zich terug te trekken uit een aantal buitenlandse markten. Als eerste werden vestigingen in Guatemala en Liechtenstein van de hand gedaan. Vorig jaar werd Generali Nederland verkocht aan ASR.

Reageer op dit artikel