nieuws

Financiële dienstverleners scoren goed in Top 250 Groeibedrijven 2018

Branche 1983

Financiële dienstverleners scoren goed in Top 250 Groeibedrijven 2018

Financiële dienstverleners doen het goed in de Top 250 Groeibedrijven 2018 die vorige week werd gepresenteerd. De 250 bedrijven uit deze lijst hebben gezamenlijk in de periode van eind 2014 tot en met eind 2017 meer dan 32.000 banen gecreëerd.

“De Top 10 zorgde alleen al voor 17.400 banen en is hiermee verantwoordelijk voor meer dan de helft van de banencreatie van de Top 250 Groeibedrijven van Nederland. De nummer 1 Takeaway.com, opgericht in 1999, creëerde 936 nieuwe banen en groeide het snelst in deze periode”, zo meldt nlgroeit (een publiek-private samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken, NLevator en de Kamer van Koophandel). De top 250 werd vorige week gepresenteerd door het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), Rotterdam School of Management – Erasmus University (RSM) en nlgroeit. Verschillende financiële dienstverleners komen voor in de lijst. Onder andere bemiddelingsbureau Rochewood, hypotheekadviesbureau Viisi,  opleidingsinstituut Lindenhaeghe, ‘echtscheidingsbemiddelaar’ Zorgeloosch,en opleidingsbedrijf Hoffelijk Financieel zijn te vinden in de ranking.

Meeste banen en hoogst gemiddelde groei

“De Top 250 Groeibedrijven, die vorig jaar voor het eerst verscheen, is gebaseerd op het ScaleUp Dashboard van het ECE en RSM. Het is een overzicht van bedrijven (scale-ups) met minimaal 10 FTE (Full-Time Equivalent) en/of minstens 5 miljoen euro omzet. Deze bedrijven realiseerden in de periode van december 2014 tot en met december 2017 jaarlijks een groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet. De Top 10 is samengesteld uit bedrijven die de meeste banen creëerden in deze periode én de hoogste gemiddelde jaarlijkse groei lieten zien en is als volgt tot stand gekomen: De 10 bedrijven zijn twee keer gerankt: één keer in het aantal gecreëerde banen in de genoemde periode en één keer in de gemiddelde jaarlijkse groei in FTE”, aldus nlgroeit.

Reageer op dit artikel