nieuws

ASR-dochter Corins ziet beursportefeuille verdubbelen door overname Generali

Branche 1480

ASR-dochter Corins ziet beursportefeuille verdubbelen door overname Generali

Beursassuradeur Corins verwacht dat de jaaromzet verdubbelt naar € 60 miljoen. Dat dankt het Amsterdamse bedrijf aan de overname van Generali door moeder ASR. De verzekeraar brengt alle coassurantieactiviteiten van Generali Nederland onder bij Corins.

Ook het aantal medewerkers van Corins zal naar verwachting verdubbelen tot 25 werknemers. Corins sluit via ongeveer 65 makelaars brand-, transport en aansprakelijkheidsverzekeringen op de coassurantiemarkt.

Groei in grootzakelijke markt

ASR nam Corins twee jaar geleden over. Het bedrijf was toen 13 jaar actief in coassurantie. Volgens Corins-directeur Paula Tewes wil ASR “rendabel groeien” in de grootzakelijke markt. “Met Corins zetten we significante stappen om een meer leidende positie in het middensegment van de coassurantiemarkt in te nemen.”

Reageer op dit artikel