nieuws

‘Ledenraad ligt dwars bij Rabo-plannen om te snijden in lokale banken’

Branche 3792

‘Ledenraad ligt dwars bij Rabo-plannen om te snijden in lokale banken’

De plannen van Rabobank om het aantal lokale bankorganisaties terug te schroeven is op weerstand gestuit in de ledenraad. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag. De krant beschikt over informatie uit de besloten ledenraadvergadering van vorige week. Die verwees de plannen terug naar de tekentafel.

Volgens het FD wil de ledenraad dat de Rabo-directie de plannen herziet. Over een paar weken zouden ze er dan opnieuw over praten. Dat vond de directie te lang duren en daarom komt de ledenraad vandaag al opnieuw bijeen, aldus de krant.

Bankieren 3.0

Rabobank wil onder de noemer ‘Bankieren 3.0’ 13 van de 103 lokale bankorganisaties opdoeken en bij 78 lokale banken de dienstverlening terugschroeven. De bank wil daarnaast 12 regionale hoofdkantoren inrichten. Bij de operatie zouden 5.000 banen verdwijnen, meldde het FD twee weken geleden.

De Algemene Ledenraad (ALR) maakt nu pas op de plaats. De raad is het hoogste orgaan van de Rabobank. In de ALR worden de leden vertegenwoordigd door de voorzitters van de lokale raden van commissarissen. De ALR gaat over strategie en identiteit, de begroting en de behaalde resultaten van de gehele Rabobankorganisatie. De raad komt normaal gesproken vier keer per jaar bij elkaar.

Reageer op dit artikel