nieuws

ING zwicht voor kritiek op salarisverhoging Hamers

Branche 2552

Ralph Hamers, CEO van ING, kan toch niet rekenen op een salaris van € 3 miljoen. De raad van commissarissen van de bank trekt het voorstel in na de publieke en politieke verontwaardiging die was ontstaan over de salarisverhoging van 50%.

ING zwicht voor kritiek op salarisverhoging Hamers

‘Eredivisie spelen’ zit er daarmee voor Hamers niet in. De raad van commissarissen gebruikte een vergelijking met beloningen van andere Europese bankbestuurders als argument om dat van de ING-voorman fors te verhogen. Hamers zou met zijn huidige salaris ‘slechts’ Jupiler League spelen. Hamers zou een vast salaris krijgen van € 1,75 miljoen + 50% van dat bedrag in aandelen.

Kritiek onderschat

De storm van kritiek die op het voorstel volgde, wordt ING nu te veel. GroenLinks liet gisteren nog weten een spoedwet op te gaan stellen om de salarisverhoging tegen te houden. Minister Wopke Hoekstra van Financiën gaf ook aan van het voorstel af te willen. Het zou volgens de bewindsman het vertrouwen in de financiële sector schaden.

Om schade voor het bedrijf te voorkomen heeft ING besloten het voorstel niet in stemming te brengen bij de komende aandeelhoudersvergadering. “Wij realiseren ons dat we de publieke reactie in Nederland op deze duidelijk gevoelige kwestie hebben onderschat”, liet president-commissaris Jeroen van der Veer in een verklaring weten.

Reageer op dit artikel