nieuws

Chatbot moet serviceniveau Reaal verhogen

Branche 1144

Chatbot moet serviceniveau Reaal verhogen

Verzekeraar Reaal gaat een chatbot inzetten om het serviceniveau naar klanten verder te verhogen. Hiervoor heeft start-up Embot voor Reaal een integratie gerealiseerd van de chatbot-technologie met de bestaande livechat-functie. De innovatieve toepassing is inmiddels al in gebruik op reaal.nl.

Constant Moolenaar, director Customer Services bij Vivat, moederbedrijf van Reaal: “Vanuit Reaal zochten wij naar een geavanceerde chatbot die eenvoudige vragen van onze klanten kan beantwoorden. Hierdoor houden medewerkers van het contact center meer tijd over om klanten, met de wat ingewikkeldere vragen, nog beter te helpen.”

Zelflerend vermogen

De oplossing van Embot sprong er volgens hem uit door de intelligente taaltechnologie, waardoor er ook bij verschillende schrijfwijzen snel automatisch juiste antwoorden kunnen worden gegenereerd. Daarnaast blinkt Embot wat Moolenaar betreft uit door het zelflerend vermogen van de technologie, waardoor de chatbot steeds slimmer wordt naarmate het aantal interacties toeneemt.

Nabije toekomst

Moolenaar:  “Wij zien hier nog veel toepassingsmogelijkheden voor de nabije toekomst; denk bijvoorbeeld aan een koppeling met voice assistants. Maar chatbot-technologie is uiteraard ook erg interessant voor de andere labels van Vivat.”

Reageer op dit artikel