nieuws

Bonden en werkgevers akkoord met nieuwe cao Verzekeringsbedrijf

Branche 1960

Bonden en werkgevers akkoord met nieuwe cao Verzekeringsbedrijf

Het Verbond van Verzekeraars en de vakbonden FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen hebben hun handtekening gezet onder de nieuwe cao voor het Verzekeringsbedrijf. Werknemers krijgen per 1 maart 2018 een loonsverhoging van 2% en nog eens 2% op 1 januari 2019. Ook wordt er een individuele beschikbare premieregeling in de nieuwe cao opgenomen.

Twee weken geleden waren de onderhandelaars al akkoord met nieuwe afspraken tussen werkgevers en werknemers. De cao Verzekeringsbedrijf Binnendienst en de cao Verzekeringsbedrijf Buitendienst kennen een looptijd van 1 januari 2018 tot 31 december 2019.

Individuele pensioenregeling

Belangrijkste aanpassingen in de overeenkomst zijn een salarisverhoging van twee keer 2% en een budget van € 750 per jaar dat medewerkers kunnen besteden om te werken aan hun eigen duurzame inzetbaarheid. In de cao is ook gesproken over de pensioenregeling. Naast de bestaande DB-regeling (defined benefit) kunnen medewerkers nu ook pensioen opbouwen in een IDC-regeling (individual defined contribution). De werkgevers hopen met die individuele pensioenregeling het pensioenbewustzijn van de medewerkers te vergroten.

Reageer op dit artikel