nieuws

Axa neemt XL Group over

Branche 1857

Axa neemt XL Group over

De Franse verzekeraar Axa neemt  het op Bermuda gevestigde  XL Group  over. De fusieovereenkomst is unaniem goedgekeurd door de besturen van Axa en XL Group. De totale vergoeding voor de overname zou $ 15,3 miljard (€ 12,4 miljard) bedragen en wordt volledig in contanten betaald.

“Deze transactie is een unieke strategische kans voor Axa om haar bedrijfsprofiel te verschuiven van overwegend leven en sparen naar voornamelijk onroerend goed en schade-activiteiten  (P & C). De groep wordt op dit gebied de wereldwijde nummer 1 op dit gebied op basis van bruto geboekte premies”, aldus Thomas Buberl, Chief Executive Officer bij Axa.

Positie in SME versterken

Hij vervolgt: “Onze gecombineerde P & C commercial lines-activiteiten zullen een sterke positie hebben in de grootzakelijke markt en het hogere segment van de middenmarkt (SME), inclusief in special lines en herverzekering, en zullen de reeds sterke aanwezigheid van Axa in het SME-segment aanvullen en verder versterken.”

XL Catlin in Amsterdam

XL Group werd opgericht in 1986 en is een toonaangevende partijen in P & C commercial- en special lines met een actief wereldwijd netwerk. XL Group behaalde $ 15 miljard aan omzet in 2017. Bij de groep werken wereldwijd ongeveer 7.400 mensen In Nederland is de groep onder de naam XL Catlin actief vanuit Amsterdam.

Reageer op dit artikel