nieuws

ASR keert terug in de AEX

Branche 1243

ASR keert terug in de AEX-index. Vanaf 19 maart heeft de verzekeraar weer een plekje in de lijst met belangrijkste Nederlandse aandelen op Euronext. Dit heeft de beurs bekend gemaakt naar aanleiding van de jaarlijkse herweging.

ASR keert terug in de AEX

ASR Nederland N.V. is al beursgenoteerd op de Euronext Amsterdam sinds 10 juni 2016. Op 14 september 2017 werd de privatisering van ASR afgerond waarmee de ‘free-float’ van het aandeel ASR Nederland N.V. naar 100% werd gebracht. Het aandeel is ook ook opgenomen in de STOXX Europe 600 index.

Terugkeer in AEX

De opname van ASR in de AEX betekent een terugkeer van de verzekeraar op het hoogste niveau. Tot het uiteenvallen en de nationalisatie van Fortis eind 2008, was de verzekeringsdochter indirect al vertegenwoordigd in het lijstje met grootste Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

Nieuwe mijlpaal

ASR-CEO Jos Baeten toont zich verheugd: “Na de geslaagde beursgang in 2016 en de afronding van de privatisering in september 2017, verhoogt de opname in de AEX index ons profiel onder internationale beleggers en is dit een nieuwe mijlpaal voor ASR. als beursgenoteerde organisatie.”

Reageer op dit artikel